Avokado, mild, kremet og sunn.

Avokado er en supersunn grønnsak du bør spise mye mer av enn som tilbehør til taco på fredagskveldene. Spis gjerne avokado hver dag.
Stacks Image 6
Avokado vokser på trær og kommer opprinnelig fra Sør- og Mellom-Amerika. Det finnes mange ulike sorter, med varierende størrelser, farge og tykkelse på skallet.

Den pæreformedet frukten dyrkes ikke i Norge, men vi importerer fra Midtøsten og Sør-Amerika.

Avokado er rik på sunt, enumettet fett, og for deg som er opptatt av et sunt kosthold kan du gjerne bruke den som erstatning for smør i oppskrifter.


Stacks Image 9
Slik bruker du avokado:
En moden avokado har mykt og smørbart gulgrønt fruktkjøtt, som smaker mildt og nøtteaktig.

Mest brukt er kanskje avokadoen i guacamole, avokadodippen fra det meksikanske kjøkken. Den passer også godt som tilbehør i salater, sammen med skalldyr og kylling, eller som ingrediens i smoothie.

Et lurt tips for å se om avokadoen er moden er å fjerne den lille knoppen på enden. Er kjøttet friskt og grønt, er frukten moden. Er det brunt, er frukten gammel.

I kontakt med oksygen blir avokadokjøttet brunt, og kan se udelikat ut. Press litt sitron over, eller la steinen ligge sammen med fruktkjøttet, så holder du brunfargen unna.

Umoden frukt kan du hurtigmodne den ved å legge den på kjøkkenbenken i en papirpose sammen med banan eller eple.

Næringsinnhold i avokado:
Avokado inneholder opptil 30 prosent fett, noe som er betydelig mer enn annen frukt. Den gode nyheten er at disse enumettede fettsyrene er sunne for oss, og du kan gjerne spise avokado hver dag.
Avokado er i tillegg rik på proteiner og inneholder E-, B- og C- vitaminer.

Her finner du en kjempe god avokado og mango salat.

I use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on my site, analyse site traffic, and understand where my audience is coming from.

center image with CSS
Image with corners with CSS