Uke 48, Ukens Mat Tips

Hei, nu nærmer vi oss jul, så jeg vil tro at der blir en del julemat de neste uker🎅🏼, så denne uken vil jeg forslå noe enkelt, prøv kjøttboller i tomatsaus med grønnsaksspaghetti, enkelt og godt.
Oppskriften finner du her

Helge tips

Hei, da var det endelig helg 😊 nu i disse jule tider så må man jo lage seg litt godt til jul 🎅🏼
Og jeg lager det så langt som mulig sukkerfritt eller med redusert sukker, mine favoritter er, Chili sjokolade, Sjokolade med blanding av rosiner, tørket frukt og nøtter, kransekake og pepperkaker.
Oppskrifter finner du her:
Chilisjokolade
Sjokolade med rosiner, tørket frukt og nøtter.
Kransekake
Pepperkaker

Uke 47, Ukens Mat Tips

Hei, denne uke vil jeg anbefale en god Biff Stroganoff med masser av fersk steinsopp, server den med en god rotmos til, prøv å bruk litt muskatnøtt i rotmosen, det gir en fin rund smak som passer godt til Biff Stroganoff.
Oppskriften finner du her

Panini Horn

Hei! Et tips til en søndag, prøv å lag Panini Horn til skole matboksen til uken som kommer, disse er super gode påstår mine to gutter på 8 og 11 år :-)
Oppskriften finner du her

Den gode sopp

Hei, for en stund siden så jeg et TV program med James Oliver, her snakket han om sopp og hvor fantastisk egenskaper den har og at det ofte blir litt glemt, jeg bruker mye fersk og tørket sopp når jeg lager mat, mest fordi jeg syntes det smaker godt, uten at jeg har tenkt eller vist så mye om de gode egenskaper, så jeg bestemte meg for å utforske mer omkring de gode egenskaper til de ulike sopp jeg bruker, så her er en artikkel med det jeg har funnet :-) så god helg og husk bruk masse av sopp i maten i helgen, det skal jeg..., så husk sjekk uke 47 mat tips :-)

Du finner artikkel her

Uke 46 ukens Mat Tips

Hei, denne uken er mitt mattips en god Gulasj, nu som vinteren har kommet så er det god med gode gryte retter, Gulasj kan spise som Gulasj suppe, eller sammen med en god rotmos. Jeg vil anbefale varianten med rotmos, bland gjerne rotmos med fersk hakket persille og rød chili. Oppskriften finner du under Mattips, enjoy :-)

Fars dag

Hei, på søndag er det jo farsdag, så bak en god Brownies og server med litt friske bær da :-)
Her er en god glutenfri oppskrift, Mattips - bake oppskrifter - Brownies

Spicy suppe

Hei, nu som kong vinter er kommet :-) så trenger man en god spicy suppen med masser av vitaminer, så prøv denne Indiske Grønnsakssuppe med granateplekjerner, oppskriften finne du under Mat tips - Suppe oppskrifter

Uke 45 ukens Mat Tips

Hei, denne uken anbefaler jeg en god lapskaus, her er der brukt godt med de mage fine grønnsaker som vi har, i tilleg så bruker jeg Byggryn i den, det gir en god smak og er veldig sundt. "Bygg er rik på kostfiber betaglukan som senker kolesterolet og demper opptaket av raske karbohydrater fra tarmen, slik at du får et mer stabilt blodsukker. Byggfiber er føde for tarmbakteriene som styrker fordøyelsen og immunforsvaret. Bygg er rikt på B-vitamin, inneholder rikelig med aminosyren tryptofan som stimulerer serotonin produksjonen og selen som aktiverer kroppens antioksidantforsvar." Oppskriften finne du under Mat tips som ukens oppskrift for uke 45

Gode krydderblandinger

Hei, litt godt og hyggelig tidsfordriv en snøfull søndags formiddag, et par gode krydderblandinger til mye god mat ut over vinter, Garam Masala og Karri, oppskrifter finner du under, Mattips - Litt av hvert, ha en god søndag.

Lørdags oppskrift

Hei, her en god brød oppskrift for en snøfull lørdag ettermiddag, et riktig godt og smaksfull Olivenbrød, oppskriften finner du under Mattips - Bakeoppskrifter, med et ønske om en fredfull og hyggelig lørdag :-)

Hei, har oppdater med noen nye oppskrifter, to bake oppskrifter en veldig god gulrotkake uten sukker, et Focaccia brød som er fint å lage med Jyttemel for gluten allergiker, pluss en ny kategori, Dessert oppskrifter, med to gode Ostekaker hvor den ene også passer for Gluten allergiker og diabetes, og en kjempe god Sitron og Lime fromage. Bon appétit med et ønske om en riktig god helg :-)

Et tips

Hei, et lite tips, hvis du ikke har en, så vil jeg anbefale å kjøpe en Mandolin, et kjempe godt verktøy på kjøkkenet til å kutte, rive og strimle grønnsaker, på Ktich´n har de den på kundeklubb tilbud til 159,- i disse dage "Kitch´n Mandolin"

I use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on my site, show personalised content and targeted ads, analyse site traffic, and understand where my audience is coming from.